Opleidingsschool

Werken en leren op De Dr. M van der Hoeveschool

De Dr M. van der Hoeveschool is een gecertificeerde opleidingsschool die samenwerkt met de HU. Daarnaast zijn we ook een erkend leerbedrijf voor diverse Mbo-opleidingen.

Voor onze leerkrachten is het belangrijk dat zij op een professionele wijze hun expertise delen met leerkrachten in opleiding. Zij willen straks goede collega’s. Wij vinden het daarom belangrijk dat wij als school open staan voor nieuwe inzichten, zo houden we onze kennis en vaardigheden actueel. Voor onze leerkrachten in opleiding is het belangrijk dat zij intensief kennismaken met onze school, waar veel onderwijsontwikkeling plaatsvindt. Ze kunnen bij ons op school ervaring opdoen met een bijzondere doelgroep. Een stage op het SBO zorgt voor een goed gevulde rugzak met ervaring en kennis waar studenten in hun latere loopbaan veel aan kunnen hebben. We hebben een fijn team en de begeleiding van de studenten vinden we erg belangrijk.
Doordat wij Opleidingsschool zijn kunnen we op een uniforme wijze en op kwalitatief hoog niveau leerkrachten opleiden.

Interesse in een stageplaats?
PABO / HBO

Elk jaar stellen we in de verschillende groepen stageplaatsen beschikbaar, in eerste instantie voor studenten van Hogeschool Utrecht ITT. Als er ruimte is, bieden we ook stage plaatsen aan voor studenten van andere opleidingen. Plaatsing van studenten van de HU gaat altijd in overleg met het Centrum voor Werkplekleren van ITT. 

Studenten van andere opleidingen kunnen contact opnemen met de schoolopleider van onze school.
De schoolopleider is: Jaime van Seumeren, contact opnemen kan door het sturen van een mail naar jaime.vanseumeren@meerkring.nl

MBO-studenten

De Dr. M van der Hoeveschool is een erkend leerbedrijf voor een aantal MBO opleidingen. Een overzicht hiervan is terug te vinden op de website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Op de site www.stagemarkt.nl staan de erkende opleidingen en is ook te zien of er op dit moment stageplaatsen beschikbaar zijn.


  

 

onderwijs op maat

Contact

Dr. M. van der Hoeveschool
Ringweg Kruiskamp 106

3814 WT Amersfoort
033-4721580

Dislocatie:
Magelhaenstraat 74
3814 XP Amersfoort
e-mail:
administratie.vanderhoeve
                         @meerkring.nl

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4721580


 

Meerkring

De Dr. M. van der Hoeveschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder