De Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren en bewust worden van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.
Onze school heeft het vignet Gezonde School. We zorgen zoveel mogelijk voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben aandacht voor de persoonlijke- en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij erg belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezonde leefstijl, betere schoolprestaties en sociale veiligheid.
Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties.
Wij hebben inmiddels de volgende certificaten behaald. Door deze vignetten samen te voegen stimuleren we nog meer een gezonde levensstijl.
• Voeding
• Sport & bewegen
• Welbevinden
Bij het vignet voeding staat gezonde voeding centraal. D.m.v. smaaklessen, schoolontbijt, EUschoolfruit, schoolmaaltijden etc. geven wij de kinderen voorlichting over gezonde voeding en stimuleren wij de kinderen om gezond te eten.
Het vignet bewegen houdt in dat wij binnen de school aandacht besteden aan verschillende manieren van bewegen. Een eerste stap in het behalen van het vignet is afgelopen jaar al gezet door een schoolplein te realiseren dat uitdaagt tot bewegen.
Bij het vignet welbevinden staat het opgroeien tot gezonde volwassene centraal, door je talenten te leren ontwikkelen. Daarbij is het van belang dat een leerling zich prettig voelt op school. Belangrijk is dat ze de ruimte krijgen zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die zich verbonden voelen met school en over betere sociale en emotionele vaardigheden beschikken, zijn meer gemotiveerd om te leren en halen vaak betere cijfers op school.
Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Lunch / water drinken
Onze leerlingen drinken water tijdens de pauzes in plaats van pakjes drinken, waar heel veel suiker in zit.

Geschikt voor de lunch vinden wij bijvoorbeeld:

  • Volkorenbrood of bruinbrood, besmeerd met zachte halvarine of margarine.
  • Eventueel als variatie: volkoren knäckebröd, roggebrood of mueslibol.
  • Geschikt beleg voor in het trommeltje is beleg dat niet te veel verzadigd vet en zout bevat, zoals 30+ kaas, smeerkaas, vleeswaren, of appelstroop
  • Notenpasta of pindakaas.
  • Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei. Lekker als beleg en voor erbij.

Trakteren op school
Leerlingen krijgen per schooljaar al gauw 25 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is feest! Maar bij ons op school vragen we ouders/verzorgers wel om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken.Overigens zijn lollies, kauwgom en soortgelijke traktaties niet toegestaan de klas. Een traktatie voor de meester en juffen is niet nodig. Mocht u dit toch willen? Dan is ook fruit van harte welkom.

Geschikt voor traktaties vinden wij bijvoorbeeld:

  • Groente en fruit in een leuk jasje.
  • Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, een handje naturel popcorn, soepstengel, klein koekje of een minirolletje of zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes.
  • Een cadeautje, zoals stuiterballen, potloden, stickers, kleurboekjes of bellenblaas.

Snoep en geld
De leerlingen mogen geen snoep mee naar school brengen. Zij mogen tijdens schooltijd niets kopen. Om deze reden willen wij ook niet dat er geldmee komt naar school.

Wijkteam / GGDrU
Heeft u vragen of hulp rondom voedingsgewoonten en gewicht? Dan kunt u daarvoor terecht bij de GGD Regio Utrecht. Zij zijn dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 030-608 60 86 van 8.30 – 17.00 uur. Ook kunt u met dergelijke vragen terecht bij het wijkteam van uw wijk.

..

onderwijs op maat

Contact

Dr. M. van der Hoeveschool
Ringweg Kruiskamp 106

3814 WT Amersfoort
033-4721580

Dislocatie:
Magelhaenstraat 74
3814 XP Amersfoort
e-mail:
administratie.vanderhoeve
                         @meerkring.nl

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4721580


 

Stichting

De Dr. M. van der Hoeveschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder