Het Expertisecentrum Jonge Kind biedt plaats aan kinderen (van 4  tot 7 jaar) van wie de onderwijsbehoeften nog niet helemaal duidelijk zijn. Door middel van observaties en onderzoeken gaan we op zoek naar deze behoeften. Veiligheid, zelfvertrouwen en zelfstandigheid zijn kernwaarden in alle groepen. Deze waarden zijn voorwaardelijk om te groeien en te ontwikkelen!
Na de kleuterperiode verwijzen we kinderen naar een voor hen best passende onderwijsplek:

SBO-groep
In deze groep worden leerlingen geplaatst bij wie de verwachting is dat zij doorstromen naar onze school.

JK-groepen
Wij hebben 2 JK-groepen. In deze groepen plaatsen wij kinderen van wie de onderwijsbehoeften nog onduidelijk zijn. We werken aan de hand van thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

OZA-groep gedrag
In deze groep wordt onderwijs en zorg, samen met Jeugdzorg Youké, vorm gegeven. Deze combinatie heeft als doel de gedragsproblemen van de kinderen te verminderen.

OZA-groep 
Ook in deze groep wordt onderwijs en zorg, samen met Jeugdzorg Youké, vorm gegeven. De stap om volledig naar school te gaan is voor deze kinderen nog te groot. Zij starten met 2 dagdelen school en de andere delen zijn zij nog in dagbehandeling bij Youké.

Aan het eind van de kleuterperiode (of eerder) brengen wij een advies uit over welke onderwijsplek het best passend is.
onderwijs op maat

Contact

Dr. M. van der Hoeveschool
Ringweg Kruiskamp 106

3814 WT Amersfoort
033-4721580

Dislocatie:
Magelhaenstraat 74
3814 XP Amersfoort
e-mail:
administratie.vanderhoeve@meerkring.nl
 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4721580


 

Stichting

De Dr. M. van der Hoeveschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder