Zomeractie van de Online Bibliotheek

In plaats van de Vakantiebieb app (waarin een selectie e-books stond) kunnen kinderen dit jaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 zonder bibliotheeklidmaatschap kiezen uit alle e-books en luisterboeken van de Online Bibliotheek. Met een speciaal account mogen zij 10 e-books en 10 luisterboeken lenen met een leentermijn van 3 weken per boek. Op 31 augustus stopt dit account automatisch.
Dit is natuurlijk heel interessant voor kinderen die nog geen lid kunnen zijn van de bibliotheek.

Het maatschappelijke probleem dat de jeugd steeds minder leest is onverminderd groot. Het roerige afgelopen coronajaar met sluitingen van scholen en bibliotheken heeft daarbij niet geholpen. Tegelijkertijd zien we een toename in het aantal uitleningen van e-books en luisterboeken door de jeugd. Door het digitale aanbod deze zomervakantie extra onder de aandacht te brengen en makkelijk toegankelijk te maken, zorgen we dat nog meer jeugd & jongeren bekend raken met digitaal lezen. Ze kunnen deze zomer dan heerlijk genieten van een mooi verhaal; op het strand, op vakantie of gewoon lekker thuis!  
Met deze zomeractie willen we alle jeugd & jongeren bereiken, in het bijzonder jongeren tussen 12 en 18 jaar, die nog niet bekend zijn met digitaal lezen via de Bibliotheek. Er zijn nu ongeveer 100.000 jeugdleden die e-books en luisterboeken weten te vinden. Laten we deze zomer als bibliotheeknetwerk veel meer jeugd & jongeren enthousiast hiervoor maken!
  
Met een toffe landelijke campagne enthousiasmeren we jeugd & jongeren om deze zomer op reis te gaan met een mooi verhaal in de online Bibliotheek. Alle ruim twee miljoen jeugdleden hebben met hun bestaande jeugdabonnement toegang tot het volledige jeugdaanbod. Als ze de toegang activeren kunnen ze het hele jaar online lezen. 
Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 kunnen jeugd & jongeren zonder bibliotheeklidmaatschap of bibliotheekinloggegevens ook snel en makkelijk gebruikmaken van de zomeractie in de online Bibliotheek. Met dit account kan de jeugd 10 e-books en 10 luisterboeken lenen en lezen, met een leentermijn van 3 weken per boek. Op 31 augustus stopt dit account automatisch. Zo maken we de toegang, het lenen en lezen op alle manieren mogelijk. 
Een jeugdlid heeft toegang tot de gehele jeugdcollectie in de online Bibliotheek. In de app bieden we alle jeugd een zonnige leeservaring, met speciale boekenetalages met de mooiste, tofste en spannendste boekentips voor de zomer.
Media
  • bieb
onderwijs op maat

Contact

Dr. M. van der Hoeveschool
Ringweg Kruiskamp 106

3814 WT Amersfoort
033-4721580

Dislocatie:
Magelhaenstraat 74
3814 XP Amersfoort
e-mail:
administratie.vanderhoeve@meerkring.nl
 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4721580


 

Meerkring

De Dr. M. van der Hoeveschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder