Topbanner
Logo
hoofdgebouw1plein4nieuw logoplein3hoofdgebouw2plein5
U bevindt zich hier:  Home|Actueel

Actueel

Facebook actueel
Klikt u ook eens op ons facebook icoontje. Daar vindt u nog meer actuele nieuwtjes!
 
 
 
 
 
Beeldende kunst
Wat gebeurt er veel op de Van der Hoeveschool deze weken!! Superleuke voorstellingen in het kader van de Kinderboekenweek, rugby-clinics én deze week zijn de gastlessen Beeldende Kunst begonnen!!
 
 
Gezonde traktatie
Gezonde traktaties zien we graag voorbij komen! Deze keer was Nina jarig, ze trakteerde op mandarijnengezichtjes. Superleuk! En lekker! Gefeliciteerd nog Nina!!!
 
Project Special Heroes: Rugby clinics!
We zijn begonnen met rugbyclinics voor de groepen 5 tm 8. In 3 gymlessen krijgen
de kinderen les van enthousiaste rugby trainers van Rugby Club Eemland!
Het gaat er fanatiek en sportief aan toe!
De laatste keer zijn ouders welkom om te komen kijken!
Binnenkort zullen de kinderen een brief mee krijgen met de gym tijden voor die groepen.
Ook zal er weer een naschools aanbod zijn, 3 x rugbytraining op vrijdagmiddag van 14.00-15.00 voor de liefhebbers. Dat zal zijn op vrijdagen 16, 23 en 30 november.
Veel sportief plezier!
  
Programmeren bij Ziggo
Wat een leuke en leerzame ochtend voor groep 8A. Ze gingen op bliksemstage bij VodafoneZiggo waar ze les kregen over technologie en leerden programmeren. Ze gingen aan de slag met hun eigen computerspel!
 
Computerlokaal
Vandaag een klas ingericht als computerlokaal. 
Vanmiddag gaat de eerste groep hier aan het werk. Top.
 
 
Naar de boerderij
Dinsdag 11 september is groep 1/2 op bezoek bij de boerderij geweest. De kinderen hadden het erg naar hun zin. We mochten de varkens voeren, de koeien hooi geven, een koe melken, de kalfjes de fles geven en de koeien naar de wei brengen. Het was erg leuk!
 
Nieuwe benaming groepen
Jarenlang hebben we op de Dr. M. van der Hoeveschool de groepen Onderbouw A, Middenbouw D, Bovenbouw A, etc, genoemd. Met ingang van het schooljaar 2018-2019 gaat dat veranderen. De groepen krijgen andere namen:  Groep 1/2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6a, 6b en 6c, groep 7, groep 7/8, groep 8a en groep 8b. Alle kinderen zitten dan in groepen met ongeveer dezelfde leeftijd. Op de meeste basisscholen is dit ook zo.
De groepen 1 tot en met 6 werken niet meer in aparte niveaugroepen rekenen en taal. De kinderen in die groepen krijgen in alle vakken les van hun eigen leerkracht. Wel op hun eigen niveau natuurlijk.
Vanaf groep 7 krijgen de kinderen nog wel les in  aparte reken- en taalgroepen.
 
Schoolplein dislocatie
Eelco Koppelaar de ontwerper van ons schoolplein op de Magelhaenstraat, heeft een leuke film gemaakt.
Deze is te zien via onderstaande link:
 
 
‚ÄčOnze school is gezond! Hoera!!!
Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erken-ning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leer-lingen en medewerkers. En dat doen wij!
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat “VOEDING”. Wij stimule-ren kinderen en ouders te kiezen voor gezonde traktaties, lunch, etc. Ook doen wij o.a. jaarlijks mee aan het EU Schoolfruitproject. Regelmatig zijn er activiteiten waarin er aandacht is voor een gezonde levensstijl, waaronder voeding.
Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.
 
 
 

 

Utilize Business Solutions