Topbanner
Logo
hoofdgebouw1plein4nieuw logoplein3leerbedrijfhoofdgebouw2plein5
U bevindt zich hier:  Home|Actueel
 
 
NieuwsBriefFacebook actueel
Klikt u ook eens op ons facebook icoontje. Daar vindt u nog meer actuele nieuwtjes!
 
Schaatsen
Schaatsen op het Eemplein. De groepen 6 t/m 8 hadden geluk vandaag; ze hebben, onder begeleiding, een uur lekker geschaatst. Het was weer superleuk! En wat fijn dat er ouders kwamen helpen - bedankt!
 
Naschoolse Rugbyclinics groep 5 t/m 8
Afgelopen vrijdag was de naschoolse rugbytraining. Super leuk!
Er volgen nog 2 trainingen op 23 en 30 november. Leuk als je er (weer) bij bent.
Met sportieve groet, juf Grada.
 
Beeldende kunst
Wat gebeurt er veel op de Van der Hoeveschool. Deze weken zijn  de gastlessen Beeldende Kunst begonnen:
Portretten van klei; sportfiguren van ijzerdraad en gipsverband. Wat zijn ze leuk geworden.
Maar ook Kunstateliers, altijd weer een succes. Dit keer het thema 'winter', om zo de school alvast in winterse sferen te krijgen.
  
 
Kookles
Een aantal kinderen had weer kookles van juf Nienke. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, maar het smaakte ook heerlijk! ! Masterchef Van der Hoeve! 👍 🍝
De berendokter in groep 1/2
Bij de kleuters wordt er gewerkt aan het thema dokter.
De kinderen mochten donderdag 15 november hun (zieke) knuffel mee naar school nemen, want de berendokter kwam op school. Wat was het leuk om zelf met de knuffel naar de dokter te gaan. De dieren hadden de gekste dingen gedaan en de dokter maakte ze gelukkig weer beter.
Het was ontzettend leuk!
 
Gezonde traktatie
Gezonde traktaties zien we graag voorbij komen! Deze keer was Nina jarig, ze trakteerde op mandarijnengezichtjes. Superleuk. En lekker. Gefeliciteerd nog Nina!
 
 
Onze school is gezond! Hoera!!!
Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erken-ning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leer-lingen en medewerkers. En dat doen wij!
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat “VOEDING”. Wij stimule-ren kinderen en ouders te kiezen voor gezonde traktaties, lunch, etc. Ook doen wij o.a. jaarlijks mee aan het EU Schoolfruitproject. Regelmatig zijn er activiteiten waarin er aandacht is voor een gezonde levensstijl, waaronder voeding.
Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.
 
 
 

 

Utilize Business Solutions