Update coronavirus 20 april 2020

Beste ouders, verzorgers,
Onderwijs op afstand.
Het team is de afgelopen weken druk bezig geweest om alle leerlingen het juiste werk mee te geven. Dat was best moeilijk! We merken ook dat het voor de leerlingen, maar ook voor de ouders, zwaar is om een goede structuur in de week te krijgen. Complimenten voor alle inzet!!
Naast het papieren werk hebben we ook het programma Gynzy (op de computer) ingezet. Op school waren we hier in de klas al voorzichtig mee begonnen en de afgelopen tijd hebben we dit versneld opgepakt. Het programma zorgt voor goede oefenstof die zich aanpast aan het niveau van de individuele leerling.
Het werk dat de leerlingen de afgelopen weken hebben gemaakt, was voornamelijk herhaling. De stof die de meesters en juffen mee hebben gegeven, was dus in de klas al eens uitgelegd.
Daar willen we na de meivakantie (24 april tot 5 mei) iets in veranderen.

Deze week hebben de leerkrachten met de klas via "teams" contact. We willen zoveel mogelijk kinderen tegelijk met elkaar laten praten.
Na de vakantie gaan we hier op deze manier ook nieuwe stof aanbieden en zullen we vaker met de klas gezamenlijk contact hebben.
Alles is wel afhankelijk van wat onze regering morgen, dinsdag 21 april gaat beslissen.
De grote vraag is of we straks weer (gedeeltelijk) naar scholen mogen?

Nog deze week hebben we met de directeuren van alle Meerkringscholen overleg hoe we met het bericht van de regering omgaan. Zodra hier meer over bekend is zal ik u informeren hoe onze school hier op inspeelt. Ik verwacht u hierover op woensdag of donderdag te mailen.

Morgen (tussen 12 en 14 uur) is het de laatste dinsdag vóór de vakantie dat de kinderen werk op moeten halen. De leerkrachten geven dan oefenstof  mee voor deze week én de week na de vakantie.


Vriendelijke groet, Bob van Bohemen


Media
  • thuisonderwijs
onderwijs op maat

Contact

Dr. M. van der Hoeveschool
Ringweg Kruiskamp 106

3814 WT Amersfoort
033-4721580

Dislocatie:
Magelhaenstraat 74
3814 XP Amersfoort
e-mail:
administratie.vanderhoeve@meerkring.nl
 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4721580


 

Meerkring

De Dr. M. van der Hoeveschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder